nihat genç

fx15 lida yılan yağı karınca yumurtası xacc // bagirip-cagiriyor, kufrediyor, aniden sinirleniyor, sonra bir anda gozleri yasariyor. karsi cikiyor birseylere, anlatmaya calisiyor. memleketinin-karadenizin sert dalgalarini vuruyor dinleyicilerinin yuzlerine.
etkileyici, evet; ama ne kadar gercek?
kufrettigi gazetelerde, kendi deyişiyle satilmis medyada, kose tutup, yazilar yaziyor. parçası olacaktıysa eger medyanın -amacı ne kadar ulvi olursa olsun, kufretmeyecekti zamanında. amaca giden her yol mübahtır masalları eskide kaldı; amacına uygun davranacaksın.
olaylar, kişiler hakkında yorum yapıyor; sorunlardan bahsediyor. ama anlattıkları hep yuzeyde kalıyor. abd katil, israil kötü, tayyip satılmış... bunları tum gun kahvede oturanlar da biliyor, konuşuyor. nihat genç'in araya foucoult, aristo vs.. gibi isimleri sıkıştırması, onlardan alıntı yapması anlattıklarını temellendirmiyor ki. fikri, planı ne bu adamın bir turlu onu duyamıyoruz. orhan pamuk adi, elif şafak orospu (bunu skyturk'te aynen soyledi), abd'den uzak duralım, ermeni soykırımı yapmadık vs... iyi, güzel de; abd'ye bagımlı olmayan politikalar nasıl üretilir, ekonomiyi dısa bagımlılıktan nasıl kurtarırız, ermeni soykırımı yapılmadıgını nasıl kabul ettiririz, ermeni soykırımı yapılmadığını gosteren tarihi belgeler nedir? bu sorulara cevabı ne nihat genç'in, onedigi politika-program ne; bunları niye anlatmıyor?

ateşli konuşmalarının arka planında sistemli, işe yarar fikirler, öneriler olmadığı sürece oldugu yerde saymaya devam edecek.