nemrut

fx15 lida yılan yağı karınca yumurtası xacc--
sabahın erken saatlerinde, daha uykuya yeni dalmışken gündoğumunu izleme bahanesiyle uyandırılınca insanın birden sövesi geliyor. dağa tırmanmak için yola çıktıktan sonra 15 dk. daha yolda uyuma şansınız var. araçlar ancak yolun yarısında kadar gelebiliyorlar. zirveye ulaşmak için sabahın kör saatinde kalan bölümü tırmanmanız gerekiyor. temiz havadan dolayı ciğeriniz içeride parçalanıyor gibi hissedersiniz, ciğerinizin yanması bir taraftan, nefes nefese kalmanız, yorulmanız diğer taraftan… hemen yanınızda elindeki bastona tutuna tutuna çıkan japon’u görünce kendinize kısmen söversiniz…
zirveye çıkarsınız soluk soluğa, artık nefes alamazsınız ne ağzınızdan ne burnunuzdan. bu arada kimi akıllı arkadaşlarınız yolun yarısını eşek sırtında gelirler, siz de bu duruma için için kızarsınız.

grup artık toplanmıştır zirvede, heykellerin önünde güneş beklenir. zirveye çıkarken size yük olan battaniyeler artık işe yarar çünkü tepede kıçınızı donduracak kadar soğuk vardır. yavaş yavaş güneş ışıklarını tepenin ardından göndermeye başlar. kameradan takip edebilirseniz ilerleyişinin her anını görebilirsiniz. nefessiz izlersiniz. sadece iki dakika sürer ama ciğerinizin patlama ihtimaline değer.