sanat filmi diye...

her genç oyuncunun hayalidir bir sinema filminde oynamak , hele ki gerçekten idealist oyuncular için şaaşalı bir filmde oynamaktan ziyade bir sanat filmi ile sinemaya adım atmak gerçekten önemlidir. ille konservatuar mezunu olmasına ya da konservatuar'da okuyor olmasına gerek yok bu arkadaşın , olaya tamamen bodoslama bir şekilde girmiş de olabilir.

anlatacağım şey özellikle bu ülkenin 70 - 80 arası kuşağında sık görülen bunun yanı sıra artan tecavüz , taciz , çocuk pornosu olayları nedeniyle aynı sinema akımına geri dönülmesinden korkmamın bi yansıması niteliğindedir. velhasıl kelam efendim günümüz toplumunda da çok büyük yüzde ile karşılaşabileceğimiz olaylar silsilesidir.

gencecik ve cinsiyeti erkek olan bir arkadaşımız oyunculuğa merak sarıyor ve bu merakını bilen aile erkanından olabilir , mahalle çevresindeki abilerden olabilir artık her kimse bir abi diyor ki benim askerlik arkadaşım olan biri amatör filmleri vardı sana da bir rol verir belki. seviniyor bu duruma elemanımız abisinin verdiği adrese gidiyor. adresin de neresi çıkacağı belli ve klasiktir zaten ; beyoğlu'nun arka sokaklarında pis bir apartman dairesi. bu onu engellemiyor basamakları tek tek çıkıyor ve kapıyı çalıyor...

(zırrrrrr)

- kim o ?
+ beni levent abi yolladı bir rol şeysi varmış sanırım.
- hangi levent o ?
+ 4. levent hehehe
- şaka mı bu ? yoksa abin padişah mı ?
+ eeee kapıyı açsanız da girsem diyorum artık.
- açayım ama mizah anlayışını tutmadım. geç içeri.

beyoğlu'nun arka sokaklarında pis bir apartman dairesinden beklenecek derecede iğrenç bir ofise giriş yapılır. oturulur. sigara ve çay ikramı konsepti uygulanır ve bilgi alma işlemine geçilir.

+ tam olarak ne tür filmler çekiyorsunuz ?
- sanat diyelim.
+ diyelim derken ?
- e demezsen sanat olmaz cağnıııım kah kah kah
+ he he he benden aşağı kalır yanınız yok vallahi. hangi kitleye hitap ediyorsunuz diyeyim ben size...
- vallahi isteğe göre şekil alıyoruz biz. isteğe göre orta karar filmler de çekiyoruz ama taliplisi pek yok maliyeti çıkaracak kadar talep olursa çekiyoruz onu da.
+ sanatı dallandırışınız pek bir garip çünkü kadın , erkek diye ayrılan bir sanatı ilk defa görüyorum.
- sürrealist diyebilirsin o zaman.
+ ne alaka ?
- geç içeri hele sürünce anlarsın ne alaka olduğunu hahahahaa...

arka oda muhtemelen amatör kamera ile çekimlerin yapıldığı yerdir. sigara dumanı , iğrenç bir yatak , on yıldır değiştirilmemiş bir nevresim takımı , bir kadın , kameralar , yönetmen... tek eksik olan erkek oyuncudur o da bulunmuştur zaten. kimse inanmaz bu adamlar " zorla oynatıldık " dediğinde ama zorla da oynatılırlar çünkü aynı odanın içinde izbandut gibi iki adam her an dönen çarklarına ortamdan kaçarak çomak sokabilecek bir tehlikeye karşı tetikte beklemektedirler.

+ bu muydu yani sanat ?
- nesini beğenmedin onu anlamadım...
+ sanat sanat içindir diye bilirdim ben. hani hiç olmadı sanat toplum için de olabilirdi ama sadece sizin için olacağını hiç düşünmemiştim.
- biz sanattan anlayan adamlarız.
+ bu şekilde mi ?
- he ya...
+ nedir ki bunlardan beklentiniz ?
- oscar. ahahahaha
+ o zaman al oscar'ı eline...
- hasss....
+ işte premier lig bu !
- pişman mısın ?
+ değilim ama yüzüm görünsün istemiyorum beni anlayabiliyor musun ?
- sen nasıl istersen. muck